Het verhaal – Het begin

Je bekijkt nu Het verhaal – Het begin

“Schat, maak mij eens iets om mijn schilmesje mee te nemen in mijn tas”. Omdat ik een doener ben, trok ik mij terug in mijn knutselateliertje. Met de mogelijkheden en tijd die ik had ontwierp ik een klein ‘doosje’. ik zaagde de vorm van het handvat uit en zorgde voor een gleufje waar het mes zelf in kon schuiven. Op de kopse kant van het hout heb ik een latje ingelijmd, als scharnierpunt voor het deksel. “Schat, je doosje is klaar!”

Ik las over de BKRK-award. Opdracht: ontwikkel een object uit het dagelijkse leven waarbij je het vakmanschap houtbewerking toont in al zijn facetten. De link naar mijn schilmeshoudertje was snel gemaakt. Ik deed enkele wijzigingen aan het ontwerp om het doosje universeel en produceerbaar te maken. 

En toen vertrok mijn doosje richting Bokrijk. Op 28/09/2016 kreeg ik in Bokrijk de BKRK-award hout uitgereikt. De schilmesjeshouder sleepte namelijk de eerste prijs in de wacht.